Hej igen!
Jättelänge sen jag skrev här men kanske dags att dra igång igen! :) 
 
Idag spenderade jag förmiddagen på företaget Alten och skuggade en av de tre(fyra) konsultcheferna. De har nästan 1000 anställda i Sverige och 100 via det kontor jag var hos. Superspännande jobb att "skapa jobb". Satt med under diskussionsmöten och faktiskt en intervju och fick lite tips i hur de varierar sig beroende på om det är juniora sökande eller seniora samt vad de tänker mest på när de anställer.
 
Saker jag lärde mig under dan:
- Dessa s.k mellanchefer är EXTREMT uppbokade hela tiden i och med mycket social kontakt. På fikapausen klagade de tre cheferna av sig om alla förfrågningar om hjälp med kandidatarbeten de fått och jag kände mig inte alls skyldig som skickat liknande förfrågningar bara några dagar sedan till ett annat företag.
 
- Personlighet gör jättemycket och alla jag pratade med var överrens om att det inte är jättemegaviktigt vad intervjukandidaten har gjort tidigare. Det som spelar roll istället är vad personen tagit med sig från olika engagemang och inte motiverar sina livsval med "bara för att". 
 
- Det är god mat i Collegium
 
- Det är viktigt med bra kontor. 
 
- Inte ens efter 2 år i arbetslivet har man full koll på vilket verktyg som är bäst för att planera sina veckor. Chefen jag följde brukade sätta sig ner varje fredag och måndag för att skriva listor.
 
 
Vill skugga fler haha! Bokat middag med Niklas på stan ikväll, ska försöka uppdatera imorgon också. Kram på er. <3