Hejhej!
Efter en månad överlämning och en månad faktiskt jobbande har mina arbetstider och känslan av att sitta på ett kontor om dagarna plötsligt blivit vardag. Men det är en otroligt rolig och spännande vardag!
 
Förra veckan började alla möten komma igång på universitetet, dvs alla kom tillbaka från semestern. Men för att ni ska förstå någonting alls av vad som följer nedan så slänger jag in lite förklarande bilder av hur LiU är uppbyggt. LinTeks egna uppbyggnad får ni lära er en annan gång.
 

 
Jag var bland annat på mitt första LGU-möte (Ledningsgruppen för GrundUtbildningar) förra veckan. I LGU sitter alla nämndordföranden och dekanen (ledaren kan man säga) för tekniska fakulteten för att diskutera stora frågor som berör alla på LiTH. Som lika villkorsplaner, samhällstrender och statistiska siffror. Nu senast i måndags handlade mötet framförallt om hur nämnderna ska jobba med genus, digitalisering och så gick vi igenom antagningssiffror. Ett möte på cirka två timmar som sker varje måndag morgon.
 
Utöver LGU sitter jag ockå med i VA-möten (Verkställande Avdelning). Där sitter det tre personer från varje nämnd, studievägledaren för programmen som berörs och jag för att fatta snabba beslut om studentärenden och små frågor. Vi ses cirka en gång i månaden. Senaste mötet med nämden för elektrofysik och mediteknik så beslutade vi om dispenser för studenter. Ett exempel på ett studentärende var en student som inte hade klarat en kurs som var obligatorisk för att få påbörja sitt exjobb i femte året. Vi bestämde att han får börja ändå eftersom han troligen kommer klara kursen inom de närmsta månaderna innan exjobbet hinner börja.
 
Så utöver egna mötena har jag sett till att fler än jag sitter i möten. Jag har haft kontakt med nästan 200 studenter som sitter i olika grupper på universitetet för att påverka och lyssna. Det ska bli superintressant att läsa deras rapporter under året och diskutera frågor under luncherna. Jag har ett jättestort excel med allas namn och post som jag uppdaterat nästan varje dag nu under månaden. Studeranderepresentanter är mitt huvudansvar som utbildningsansvarig!
 
Utöver mina egna arbetsuppgifter håller de andra i kåren på med sina egna projekt. Bland annat har nolle-p varit i full gång och vi hjälps så klart åt i de stora frågorna som att rekrytera medlemmar. Det innebär att vi har stått i gassande sol och i ösande regn och sålt medlemskap fysiskt och hållt presentationer för såväl nya studenter som internationellt ankommande studenter (såsom kajsa får lite introduktion i allt möjligt). Bland annat var jag och Albin med ute på Elektrofysikstudenternas hajk förra helgen och lekte lekar.
 
I helgen var det Utedisco för alla nollan och alla pateter. För att anordna utediscot finns ett helt eget utskott i LinTek men det är ändå svårt att få ihop så många personer som behövs för att allt ska gå ihop. Så klockan 9 i söndags åkte vi i kårledningen dit för att hjälpa till att städa området och plocka ihop.

Här följer de bilder jag varit med på under nolle-p! Ni får jättegärna följa @lintek_liu på instagram så kommer ni få se bilder från mig och updates från oss i kårledningen!